L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha presentat la nova pàgina web de Turisme del Berguedà que es caracteritza per tenir una presentació elegant, atractiva i senzilla en la qual s’ha cuidat molt el disseny i la imatge.

La web unifica en un únic portal la informació que contenien els webs de l’oficina comarcal de Turisme del Berguedà, el Consorci del Parc Fluvial del Llobregat i el Consorci de Turisme de l’Alt Berguedà, per presentar en un únic gestor de continguts les rutes de senderisme, el patrimoni natural, històric i cultural, els productes turístics, les campanyes gastronòmiques, els productes singulars del Berguedà,...

Aquest dimecres al matí, s’ha presentat la versió en catalana, no obstant, en els propers dies s’implantarà les versions en castellà, anglès, francès i alemany, que podran tenir una pàgina principal o home diferenciada segons les exigències del mercat, destacant uns temes o uns d'altres.

La pàgina principal del www.elbergueda.cat aposta per tres eixos: destacar els principals atractius de la comarca a través del l’apartat Descobrir el Berguedà; presenta tota l’oferta d’activitats, excursions i propostes per realitzar en família, amb amics, en grup o en parella, és a dir, pel perfil dels usuaris; i permet la possibilitat de planificar l’experiència i el viatge al Berguedà al gust del visitant amb totes les propostes d’allotjament, restauració, d’activitats turístiques,...

La presidència de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, ha explicat que es tracta «d’una pàgina molt visual, destinada a captar nous visitants per la comarca, i atraure l’atenció dels turistes, com també, esdevenir com un portal de referència per la ciutadania del Berguedà per conèixer les activitats i els esdeveniments de tots els municipis de la comarca».

A més a més, tal i com ha apuntat la Directora de Turisme i Comerç de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Imma Espel, «el nou portal és totalment interactiu i fomenta la col·laboració i l’intercanvi àgil d’informació entre els usuaris» ja que totes aquelles persones interessades a conèixer el Berguedà podran interactuar amb la web a través de nombroses eines multimèdia (fotos, vídeos, àudios) i de les xarxes socials. A més a més, d’usar la tecnologia «responsive» per adaptar-se a les dimensions de qualsevol dispositiu amb connexió a internet, ja sigui el monitor d’un ordenador, una tauleta, un televisor o en un dispositiu mòbil. Per això, s’ha mostrat convençuda que aquest portal serà una excel·lent via per a promocionar el nostre territori i posicionar turísticament el Berguedà.

La coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, ha afirmat que aquesta nova eina se suma a altres iniciatives que està desenvolupant la Diputació de Barcelona per a potenciar el turisme a la província de Barcelona, i poc a poc, es va implantant amb força la marca de promoció turística «Barcelona és molt més» o «Pirineus de Barcelona».

La nova web ha estat finançada íntegrament per la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona.