La borrasca està afluixant i allunyant-se de Catalunya però aquest diumenge al matí encara deixa nevades destacables a cotes mitges i altes per sobre de 700-800 metres- al Ripollès, nord de la Garrotxa i punts del Berguedà. Protecció Civil manté l'alerta del pla Neucat i informa que a 9 carreteres és obligatori l'ús de cadenes i a 2 més es demana molta precaució per la presència de neu I gel a la calçada.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 284 trucades en aquest episodi de nevades (ahir i fins a les 8 hores d'aquest matí). La majoria han estat per incidències de trànsit. Paral·lelament, Mossos d'Esquadra i diverses policies locals han atès 260 serveis per incidències de trànsit a diversos punts de territori: vehicles creuats, que tenien dificultats per avançar o havien de posar cadenes per poder continuar.

Rescat de vehicles atrapatsLa incidència més destacada es va produir durant la tarda\/vespre del dissabte quan uns 60 vehicles van quedar atrapats a la Serra de Prades per la nevada i van necessitar ajuda de Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Creu Roja i màquines llevaneus. Durant la nit, els Bombers de la Generalitat no han hagut d'atendre serveis relacionats amb la meteorologia adversa.

Des de divendres nit i fins les 08.00 hores d'aquest matí, els Bombers han atès 66 serveis relacionats amb la meteorologia adversa. Les darreres actuacions dels Bombers han estat per ajudar els ocupants d'un vehicle que no podia circular a causa de la neu en una pista que va de Rocallaura a la carretera C-14 a Vallbona de les Monges. I a les 07.44 hores d'avui diumenge per retirar un arbre caigut a sobre d'uns cables a GI-551 a Santa Coloma de Farners.

9 carreteres amb cadenes

Segons detalla del Servei Català de Trànsit (SCT), les 9 carreteres on és obligatori cadenes aquest matí són: BV-4031 a Castellar de n'Hug; BV-4243 a Castellar del Riu; C-142b a Naut Aran (de Vaquèira a Pla de Beret); C-241d a Santa Coloma de Queralt; C-242 a Cornudella de Montsant (entre Ulldemolins i les Borges del Camp\/restringit el trànsit a vehicles de 3a categoria); C-28 a Naut Aran (de Vaquèira a Els Avets); GIV-4016 a Toses; GIV-5264 de Camprodon a Setcases (accés a Vallter 2000 tancat); i C-38 de Camprodon a coll d'Ares. Per presència de neu\/gel a la calçada es demana precaució a la C-16 a Bagà fins al túnel del Cadí i es restringeix el trànsit de vehicles de tercera categoria a l'N-260 a Planoles (Ribes de Freser-Collada de Toses).