L´Ajuntament d´Avià ha estat reconegut per l´Institut Català d´Energia (ICAEN) de la Generalitat amb el premi d´Excel·lència Energètica de Catalunya en la modalitat de l´àmbit d´actuació local. Aquests guardons reconeixen les empreses i entitats que hagin dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l´estalvi, l´eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques. Els lliura aquest vespre de dijous a Barcelona el conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget

El consistori avianès ha estat premiat pel seu «programa de millora energètica i ambiental que durant el 2015 ha implicat la instal·lació de plaques solars tèrmiques en equipaments esportius, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals, la substitució de la il·luminació de l´escola pública i de l´escola bressol per LEDS o la instal·lació de termòstats» segons han informat fonts de l'ICAEN. « Amb aquest paquet de mesures, que s´incrementarà el 2016, l´ajuntament d´Avià estalviarà entre un 30% i un 40% de la seva factura energètica». Una de les accions amb més ressò ha estat la creació d'un punt de càrrega de cotxes elèctrics, gratuït, el primer del Berguedà.

El regidor avianès de Medi Ambient Josep Subirana (ERC) ha fet palesa la seva satisfacció per aquest guardó pel reconeixement que suposa. Ha explicat que des de l'inici del mandat el 2015 «l'actual equip de govern té molt clar que, una de les prioritats d´aquesta legislatura serà la d´invertir per tal d´adequar tots els seus serveis i equipaments a les tècniques més innovadores en matèria d´eficiència energètic. També volem potenciar que els ciutadans estalviïn energia; per això, s´ha redactat un pla global d'estalvi energètic».