L'Ajuntament de Puig-reig ha engegat un projecte de conscienciació cívica sobre la necessitat de mantenir l'entorn net, sota el nom de "La teva petjada construeix Puig-reig". El tret de sortida ha estat la jornada lúdica de recollida de deixalles que ha tingut lloc aquest diumenge.

L'equip de govern ha fet la presentació de la campanya de sensibilització, que es troba tot just en la fase de disseny i que es va endegar com a conseqüència de la inquietud mostrada per la població en l'acte de valoració dels primers 45 dies de govern. Els habitants de Puig-reig van expressar el seu malestar per la brutícia acumulada en diverses zones de la vila i per l'incivisme mostrat pels propietaris de gossos perquè no recullen les caques i això va portar el consistori a iniciar la campanya que es va presentar ahir.

Alba Camps, regidora de Benestar Social, Ciutadania i Salut, ha estat l'encarregada d'explicar als assistents la necessitat de la implicació dels ciutadans en aquesta campanya i els ha instat a fer-se'n voluntaris i col·laborar en tasques de comunicació i de difusió de les diferents accions que es duran a terme. A més d'incidir en la neteja de l'entorn i en la recollida de les caques de gos, la campanya també inclourà accions destinades a conscienciar sobre la necessitat de xipar i censar els animals de companyia i sobre les mesures a prendre per reduir el soroll, sobretot de motos i música de cotxes a partir de les 10 de la nit.