L'entitat anarquista de Berga Columna Terra i Llibertat ha retirat dues plaques, una d'un carrer i l'altre una plaça de la ciutat «als quals els hi cal un canvi de nom». L'entitat esmentada ha remès a la delegació de Regió7 de Berga la placa de la plaça de Mossèn Josep Armengou i al consistori la del carrer mossèn Espelt.

Fonts del centre han explicat a aquest diari que han retirat la de mossèn Armengou pel seu passat «col·laboracionista amb el règim franquista» afegint que va ser capellà castrense i que «va entrar a Berga amb les tropes franquistes» enguany farà 77 anys. També l'acusen de ser «racista»

Pel que fa a mossèn Espelt fonts de l'Ateneu Columna Terra i Llibertat han explicat que en una entrevista feta en el seu dia a l'anarquista Ramonet Xic aquest el va acusar «d'abusar de menors» i «d'haver deixat embarassada una menor».

En un comunicat remès amb la placa enviada a aquest diari, fonts de l'Ateneu han recordat que «les anarquistes de Berga portem des de sempre homenatjant als revolucionaris oblidats i ho seguirem fent. Ara però , exigim que també sigui l'Ajuntament que es posicioni reconeixement els exclosos de la història». Asseguren que «no els hi costa diners, només determinació. Tenen una proposta clara pedagògica i una campanya en marxa que exigeix justícia davant de quaranta anys de dictadura i quaranta més de continuisme».

Les mateixes fonts han dit que es tracta d'una acció simbòlica per donar suport a la campanya del Centre d'Estudis Josep Ester i Borràs que proposa el canvi de noms de carrers de la capital berguedana perquè el nomenclàtor incorpori el nom de lluitadors contra el feixisme o activistes obrers.