Queralt Salichs té 12 anys i és d´Arenys de Mar; Queralt Botifoll en té quatre i és d´Arbúcies; Queralt Cortina en té 53 i és de Berga; Queralt Serra en té 52 i és de Casserres; Queralt Garcia, tres i també és d´Arenys de Mar; Queralt Codina té un anyet i és d´Igualada; Queralt Artigues en té nou i és de Balsareny; i Queralt Guisado, de Cerdanyola del Vallès, farà aviat dos anys i ahir va ser també al santuari de la Mare de Déu de Queralt. Totes feien la seva vida als seus pobles d´origen sense saber que compartien íntimament un sentiment de pertinença. Fins ahir, que el van poder compartir.

A quarts d´onze una llarga cua de Queralts davant la portalada de l´església evidenciava que la convocatòria havia estat un èxit. Abans d´entrar al temple, cada una va signar en el llibre d´honor apuntant una reflexió, així com el seu poble d´origen. L´organització els va regalar una nova edició dels goigs de la Mare de Déu. Fins a noranta nenes, noies, dones i àvies, amb les seves famílies, van omplir ahir el santuari en una Trobada de Queralts que ara el capellà titular del santuari estudiarà com repetir. Ramon Barniol va admetre que «no esperàvem tenir tant ressò, n´hem de parlar amb repòs però estudiarem fer la trobada cada any o fins i tot celebrar-la per comarques... tenim un aparcament insuficient».

Barniol va agrair l´assistència a totes les famílies i va demanar disculpes per l´avaria de l´ascensor. El capellà de Queralt va mostrar-se confiat que en els pròxims dies es pugui arreglar el giny mecànic que evita la llarga escala a les persones amb mobilitat reduïda. Les noranta Queralts van omplir la nau central per participar en una eucaristia emotiva en la qual Barniol les va convidar a «saber on és Queralt».