El tradicional concert de Setmana Santa de Berga tindrà enguany un rerefons solidari. L'esdeveniment, que forma part de l'agenda d'actes de la capital berguedana, busca en aquesta edició recollir fons per Càritas Parroquial de Berga. L'actuació s'emmarca dins del cicle de Concerts Solidaris que ha impulsat la Fundació Música Solidària amb el suport de Fundació Antigues Caixes Catalanes, el grup BBVAi l'Orquestra Unesco Barcelona, i en el cas de Berga, amb la participació de la Coral de l'Escola Municipal de Música de Berga.

El concert tindrà lloc el proper divendres 25 de març a 2/4 de 8 de la tarda a l'església de Sant Pere de Berga. En aquest cas, es podrà escoltar una selecció de diversos fragments de les passions segons Sant Joan i segons Sant Mateu de J. S. Bach que interpretaran l'Orquestra Amics de la Unesco de Barcelona i la Coral de l'Escola Municipal de Música de Berga amb la presència dels reconeguts solistes Pau Bordas i Luisa Corbacho, sota la direcció de Gonçal Comellas.

El gerent de la Fundació Música Solidària, Albert Flotats, ha destacat els tres eixos bàsics d'aquest projecte: solidaritat, música i territori. I és que el cicle de música (que al llarg del 2016 passarà per 24 localitats diferents de Catalunya) té l'objectiu de recollir fons per als diversos proejctes d'infància i família que es treballen des de les Càritas Diocesanes de Catalunya. A més, busca oferir programes musicals de l'obra simfònico-coral arreu de Catalunya amb la implicació directa -com és el cas de Berga- d'entitats musicals del territori.

Per al director de la Coral de l'Escola Municipal de Música de Berga, Denis Rojo, és positiu participar en aquest projecte ja que una vegada més, «permet als integrants de la formació col·laborar amb una orquestra professional». Un fet, assegura, que «possibilita que els joves puguin emmirallar-se amb professionals del sector». De totes maneres, ha destacat que es tracta d'un repertori «exigent» un fet que els ha obligat a «haver de posar-nos les piles».

Per la seva banda, Glòria Simón, presidenta de Càritas Parroquial de Berga, s'ha mostrat molt contena de que l'entitat que ella representa pugui beneficiar-se d'aquest cicle de concerts solidaris. En aquest sentit, ha ressaltat que els diners que es recullin es destinaran als diversos programes per a la infància que es gestionen des de Càritas com el de reforç escolar, les beques menjador o el casal d'estiu, entre d'altres. Simón ha recordat que durant el 2015 es van atendre a 248 famílies i un total de 302 infants. «Per tant, tot el que sigui ajudar als nens de les famílies amb vulnerabilitat, serà molt ben vingut», ha conclòs.

L'organització del concert espera que la resposta del públic sigui bona i animen a tothom a participar-hi, «tant pel rerefons solidari de l'activitat, com per l'oportunitat d'escoltar un concert de qualitat». Les entrades es poden comprar a Calçats Mercè i a les dependències de Càritas Parroquial Berga i també de manera telemàtica al web www.musicasolidaria.org al preu de 15 euros. També s'ha obert un compte corrent Fila 0 perquè els interessats puguin fer donatius sense la necessitat d'haver d'assistir al concert.