Un dels primers projectes conjunts del nou Conservatori de Música dels Pirineus és el que tindrà lloc els propers 23 i 24 d´abril. Per primera vegada, alumnes de les tres escoles de música que integren el nou centre han estat treballant plegats per presentar un concert. Es tracta del projecte simfònic que portarà a dalt de l´escenari els alumnes dels centres de Berga, Puigcerdà i la Seu d´Urgell formant una única orquestra simfònica per oferir un dels concerts més consolidats dins de la programació que ofereix l´Escola Municipal de Música de Berga.

Des de la direcció de les tres escoles i la futura direcció del conservatori, ja han anunciat que aquest serà un dels eixos principals per treballar en xarxa. «Els alumnes faran les classes d´instrument i teoria als seus respectius centres, però per als conjunts instrumentals i vocals caldrà potenciar activitats com aquestes, que suposaran un treball concret durant alguns caps de setmana al llarg del curs» han avançat.

Precisament, una altra prova d´aquesta connexió de ciutats és que aquest concert es podrà escoltar a la Seu d´Urgell el dia de Sant Jordi, i l´endemà, el 24 d´abril, al Teatre Municipal de Berga. A més, des d´ahir, els grups de cant coral de les tres escoles estan treballant un repertori conjunt al Berguedà per un concert que oferiran el mes de juny.