L'ascensor de Queralt ja torna a funcionar. Després de prop de tres mesos espatllat, l'elevador que uneix l'aparcament amb el santuari de Queralt ha recuperat l'activitat, aturada des del gener. De fet, l'aparell funciona des del cap de setmana passat. L'Ajuntament de Berga hi ha actuat de forma subsidiària ja que la concessionària que en té la gestió, Inberga Tur -juntament amb l´hostatgeria i l´hotel Berga Park­- havia declinat fer-ho, tal com ja va explicar aquest diari. La societat d´empresaris està enfrontada judicialment amb el consistori, que ha decidit rescindir el contracte.

Els tècnics municipals hi van començar a treballar el dilluns 14 de març, després d'haver esgotat la tramitació legal necessària un cop demanat el permís a l'administrador concursal dels béns que Inberga Tur té en concessió. Les obres es van allargar cinc dies i, segons fonts municipals, el cost de l'actuació -que ha afrontat el consistori- ha estat d´uns 3.000 euros.

Ahir al matí diverses persones utilitzaven l´elevador per accedir a la zona del santuari. La majoria, gent gran amb poca mobilitat que no pot pujar-hi per les escales. El treballador del bar de Queralt assegurava que des de la posada en marxa de l´ascensor han notat més activitat al santuari i també han tingut més clients a l´establiment. Al llarg del matí d´ahir, prop d´una dotzena de persones van fer servir l´aparell i s´espera que aquesta Setmana Santa, amb dies festius per a molts catalans, hi hagi moviment cada dia. El fet que l´avaria s´hagi solucionat també ha facilitat la feina al treballador del bar, que fins ara havia de pujar les caixes de begudes i la resta de productes a peu.

Un cop desencallat aquest problema, des de l´Ajuntament ja han anunciat que s´ha de fer un estudi per avaluar les millores necessàries que cal dur a terme a l´ascensor. Es tracta d´un aparell vell, inaugurat el desembre del 1991, i que necessita un manteniment constant. De totes maneres, de moment no s´ha determinat quines actuacions s´hi desenvoluparan ni quan, mentre s´espera, entre d´altres, disposar d´una partida pressupostària.