La participació al concurs de cartells anunciadors de la Patum continua a la baixa. La tendència iniciada fa algunes edicions no té aturador i el nombre de treballs que es presenten al certamen ha tornat a caure enguany.

Concretament, a la 42a edició del concurs s'hi han presentat 38 treballs, una xifra inferior -tot i que similar- a la de l'any passat, quan se'n van presentar 40, però lluny de la xifra que s'havia assolit fa set anys amb 107 cartells presentats. Va ser aquest any, el 2009, la primera vegada que d'una selecció prèvia feta per un jurat qualificador els ciutadans van poder votar quin era el millor cartell per anunciar les festes del Corpus berguedà, i justament ha estat l'any de màxima participació. Només un any abans, el 2008, s'hi havien presentat 67 treballs. Des del 2009, la xifra no ha parat de disminuir. El 2010 se'n van presentar 94; el 2013, 77 i el 2014, 56.

Seguint les bases del concurs, el jurat ha escollit cinc cartells finalistes que des d'aquesta setmana ja estan exposats a l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament de Berga. Es tracta dels cartells que porten els lemes Anunciant reunió, Bocins de Patum, El caliu del verd, Mirada al santuari i Som la Patum. Fins al proper 3 d'abril, els veïns de Berga i també de fora de la ciutat poden votar presencialment el que considerin que és el millor cartell per anunciar la Patum d'enguany. Per fer-ho (un vot per persona) només cal presentar el carnet d'identitat. El cartell guanyador es donarà a conèixer públicament el dia 8 de maig, just després del ple de l'Ascensió per aprovar la celebració de la Patum. El guanyador del concurs rebrà 500 euros.

El jurat d'enguany ha estat format per la regidora Mònica Garcia; el guanyador de l'any passat, Jordi Plana; el dissenyador Albert Sallés; l'advocada i patumaire Anna Emília Puig; el fotògraf Joan Parera; el publicista Ramon Fondevila; i Salvador Vinyes, dissenyador gràfic.