Els Castellers de Berga viatjaran a Grècia aquest estiu. La colla berguedana ha estat convidada per l´Associació Cultural Aenianes, d´Ypati, la qual també té contacte amb el Casal d'Europa del Berguedà.

Els berguedans oferiran diverses actuacions al territori conjuntament amb els Castellers del Poble Sec. Les dues colles faran d'ambaixadores de la cultura catalana al país hel·lè. La primera actuació serà a Atenes el dijous 11 d'agost. Posteriorment es desplaçaran cap a Tebes i a Ypati, on hi haurà més actuacions.

A falta de més de 4 mesos per al viatge, ja són 70 els membres dels Castellers de Berga que han confirmat l'assistència, segons han indicat des de l'entitat, tot i que preveuen que més endavant s'hi vagin sumant nous castellers.

Per finançar una part de la despesa que suposa el viatge, la colla ha programat diverses activitats al llarg d'aquesta temporada que tot just han encetat. Algunes són de caire intern, com els berenars a l'assaig o el concurs de dissenys de samarretes que vendran aquesta temporada a la parada que instal·len a les actuacions. També s'han programat actes oberts, com ara La Paradeta, el mercat d'artesania que tindrà lloc els propers 2 i 3 d'abril a la nova seu dels Castellers, el Cine Catalunya, al carrer Major de la capital berguedana. Aquesta fira acollirà diverses parades d'artesans; un vermut, a càrrec de Vermuts Miró; l'exposició "Creant, sentint, vivint", de Josep Badia, i un taller de circ en família, amb la col·laboració de La Crica. Aquesta activitat també servirà per mostrar a la ciutadania el nou local d'assaig de la colla. L'objectiu dels de la camisa blava és convertir l'antic cinema de la ciutat en un punt de trobada cultural del teixit associatiu.