Les escoles de Vilada, Borredà i la Pobla de Lillet formen part del pla experimental de llars d'infants a les escoles rurals que ha impulsat el Departament d'Ensenyament de la Generalitat per al proper curs. Els tres centres, fins ara de primària, oferiran també el servei de llar d'infants a partir del proper curs 2016-2017.

Es tracta d'una prova pilot que s'iniciarà a aquests tres centres dels esmentats municipis del Berguedà que, per les seves característiques, no disposen de servei (ni municipal, ni privat) de llar d'infants. D'aquesta manera, els centres de primària podran atendre les famílies d'infants d'1 a 3 anys que hi estiguin interessades.

La directora de l'escola Serra de Picamill de Vilada, Bet Mas, ha assegurat que ja fa anys que demanen poder oferir aquest servei. "Es tracta d'un valor afegit que ens interessa a les escoles rurals, principalment, per poder acollir infants d'1 a 3 anys del municipi i evitar que marxin a centres d'altres localitats, com Berga, amb el corresponent perill que després ja no tornin a escolaritzar-se al municipi". Mas ha alertat, però, que es tracta d'un projecte que es gestiona a tres bandes, un fet que el fa "peculiar", ja que el permís el dóna la Generalitat, la responsabilitat és de l'escola i els educadors els han de pagar els ajuntaments.

Un cop s'hagin tancat els períodes de preinscripcions i matriculacions, es valoraran si es tira endavant o no aquesta nova oferta. Segons Mas, tot dependrà de la demanda i de com s'acabin de materialitzar els convenis que impliquen les tres parts.