L'Ajuntament de Berga ha celebrat aquest dijous el ple ordinari del mes d'abril. La moció de suport a Sergi Rodríguez i algunes intervencions durant el torn de precs i preguntes van ser els moments més destacats de la sessió que es va allargar més de dues hores i mitja

El ple ha aprovat tots els punts de l'ordre del dia per unanimitat. La proposta de modificació de les ordenances de l'escola de música, de l'escola bressol municipal i també la unificació de les ordenances referents al pavelló d'esports han rebut el vist-i-plau de tot el plenari. Aquestes modificacions es basen, principalment, a posar al dia les taxes referents als equipaments educatius municipals de cara al proper curs, tal i com ha explicat la regidora d'Educació Mònica Garcia.

L'Ajuntament de Berga continus augmentant el seu deute. Tal i com ja ha explicat Regió7 el consistori es veu obligat a fer front a la sentència desfavorable que exigeix a fer front als interessos per a la demora del pagament d'una trentena de factures referents a obres que es van realitzar entre el 2005 i el 2011. El pagament ascendeix a gairebé 360.000 euros i es retiraran del fons de contingència de 450.000 euros que la CUP ha previst al pressupost d'enguany. El regidor de Promoció Econòmica, Francesc RIbera, lamentava la notícia i va assegurar que s'haurà de replantejar com es torna a omplir aquest fons, "tenint en compte que encara estem a principis d'any i poden venir altres temes judicials en els que l'Ajuntament hi està implicat".

La sessió també va servir per aprovar el projecte d'obra d'enderroc i reconstrucció de l'edifici del carrer del Roser número 24, la ratificació de l'inici de liquidació del contracte de gestió del servei de neteja d'edificis de titularitat municipal. A més, es va donar el vist-i-plau a la modificació de la relació de llocs de treball que ha fet el govern de la CUP. Aquesta proposta inclou catorze canvis com per exemple la creació de la plaça d'un tècnic de participació ciutadana o la reestructuració d'alguns llocs de treball per millorar la funcionalitat del consistori.

Homenatge a Joan Rafart

A proposta dels caps de colla de la Patum, el ple ha aprovat que quan es doni el cas de nova creació i bateig d'una plaça, un carrer o un equipament municipal, es dedicarà, posant-hi el seu nom, a Joan Rafart i Montraveta, fill il·lustre de Berga i fundador de la Patum infantil que va morir a principis d'any. La proposta ha estat aplaudida per tots els grups municipals.

El plenari també ha aprovat la moció d'ICV on es demana que la Generalitat pagui els contractes programa als serveis socials dels ajuntaments i dels consells comarcals de Catalunya.

S'aprova la moció de suport al Teti

Amb els vots de l'equip de govern de la CUP i el del regidor d'ICV, Joan Torres, finalment l'Ajuntament de Berga ha aprovat la moció de suport per demanar l'absolució del Teti, Sergi Rodríguez, acusat a quatre anys i nou mesos de presó per la pressumpta agressió al regidor del PP, Joan Antoni López Noguera, durant el passacarrers de dimecres de Patum del 2012. La proposta s'ha presentat des del Casal Panxo i el grup de suport al Teti, a través de la CUP. Tot i que tots els grups municipals han coincidit en assegurar que la condemna de cinc anys de presó per un suposat calbot al llavors regidor popular és "excessiva i injusta", des de CiU i ERC s'han mostrat en desacord en algunes parts del text de la moció i els dos han coincidit que a banda de demanar l'absolució i la revisió del cas, també cal condemnar els fets de violència, "aquests i tots, perquè no es poden tolerar de cap manera" va ressaltar Antoni Biarnés de CiU. Jaume Giménez, d'ERC, va presentar algunes esmenes al text per "arribar a un consens entre tots els partits". Uns canvis que no es van aplicar en ser una moció presentada per entitats i no per cap grup municipal. L'alcaldessa Montse Venturós ha defensat la proposta alertant de la gravetat del cas i de l'aprofitament polític que n'ha fet l'exregidor Joan Antoni López Noguera. Finalment la moció es va aprovar, però amb tres vots en contra d'ERC i les abstencions de CiU i la regidora del PSC.