L'Ajuntament de Berga ha rebut una sentència desfavorable que l'obliga a fer front al pagament d'uns interessos de demora en l'impagament d'unes factures. Aquest és un dels punts que formen part de l'ordre del dia del ple ordinari del mes d'abril que tindrà lloc aquest vespre.

La sentència del procés judicial, concretament, obliga al consistori a pagar 360.000 euros en concepte d'uns interessos de retard en el pagament de factures referents a obres municipals. Tal i com ha explicat l'alcaldessa, Montserrat Venturós, en la reunió informativa als mitjans prèvia al ple municipal -que el govern de la CUP impulsa per tractar prèviament els temes més destacats- aquests diners es retiraran del fons de contingència de 450.000 euros previstos en els pressupostos d'enguany. És per això que cal fer efectiu una modificació del crèdit. Aquest fons de contingència, per possibles emergències en procediments judicials pendents on el consistori hi està implicat, quedarà reduït, ara, a 90.800 euros.

Altres punts

En el ple d'aquest vespre també està previst que s'aprovi el projecte d'obra d'enderroc i reconstrucció de la coberta de l'edifici del carrer del Roser 24 de Berga. Tal i com ja va explicar Regió7, l'equip de govern de Berga ha aprovat actuar subsidiàriament per fer la teulada i els aïllaments d'un edifici deshabitat i inacabat des de fa una dècada que causa molèsties i humitats als veïns dels edificis adjacents i constitueix un risc per a la seguretat si no s'hi actua.

Fonts municipals han indicat que l'empresa que duia a terme les obres de millora del bloc va fer-hi treballs d'arranjament i a més va voler aixecar una alçada més de la que ja tenia l'immoble per a un sobreàtic però sense disposar de la preceptiva llicència municipal. En el seu moment, el consistori "va paralitzar les obres i es va fer la reclamació de la documentació per tal de poder donar la llicència". A partir d'aquí no es va saber res més dels propietaris de l'edifici que impulsaven les obres. Els treballs van quedar aturats i els responsables de l'empresa que havia comprat el bloc i havia fet els treballs que han quedat per completar es van fer fonedissos. Fonts municipals han explicat que entre altres gestions ha calgut fer una publicació al BOE, "ja que no s'ha pogut comunicar a la propietat perquè han estat retornades totes les notificacions". Ara es preveu que "un cop concorreguts tots els terminis legals preceptius es faci l'aprovació del projecte al ple" i, posteriorment, s'executin les obres. D'aquesta manera, el consistori actuarà subsidiàriament per treure el perill d'aquest immoble. El cost dels treballs l'assumirà l'Ajuntament com es fa en aquests casos i se'n farà una anotació al registre de la propietat. Si mai aquest immoble es torna a vendre hi constarà i s'haurà de rescabalar el consistori berguedà.

Reconeixemet a Joan Rafart i suport al Teti

Entre d'altres mocions presentades per entitats i grups municipals, al ple d'avui està previst que els caps de colla de la Patum presentin una proposta per rendir «un merescut homenatge» a Joan Rafart i Montraveta, creador de la Patum Infantil que va morir fa uns mesos. El grup de suport al Teti també presentarà una moció per defensar el jove Sergi Rodríguez, acusat d'haver agredit al regidor del PP Joan Antoni López Noguera durant un passacarrers a la Patum de Berga del 2012. A Rodríguez se li demana 4 anys i 9 mesos de presó a més d'una multa econòmica.