La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha visitat aquest matí diversos projectes de desenvolupament rural al Berguedà i al Lluçanès. Ho ha fet acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, de la delegada del govern a la Catalunya Central, Laura VIlagrà i de tècnics i responsables de les administracions del territori.

Serret ha conegut de primera mà alguns dels projectes que es promouen des del Departament en territoris rurals. Per exemple, ha fet estada a l'empresa Roviroli, de Sagàs, que ha creat una planta de premsat en fred de llavors oleaginoses o l'empresa Grans del Lluçanès, a Sant Martí d'Albars, comercialitzadora de grans i pinsos.

La consellera ha fet balanç, amb responsables polítics i tècnics del territori, de les ajudes Leader 2007-2013 que s'han gestionat des de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. A més a més, la trobada ha servit per presentar l'estratègia de desenvolupament local de l'Associació per la nova convocatòria 2014-2020.

Tal i com ha recordat Toni Clement, president de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, en les darreres convocatòries s'han gestionat 140 perojectes que han rebut un ajut total de 4.925.232 euros que ha representat una inversió total de 18.243.679 euros i la creació de 169 llocs de treball.