A l'espera de tenir les dades oficials del Departament d'Ensenyament, tot apunta que les preinscripcions garanteixen el nombre d'alumnes suficients perquè les escoles públiques de Berga no perdin cap línia de P3. Tal i com s'havia anunciat en els darrers mesos, la Generalitat tenia al damunt de la taula la reducció d'una de les línies de P3 dels centres públics de la ciutat de cara al proper curs, per la disminució del nombre d'infants. Una decisió que van demorar fins desrés de les preinscripcions per la demanda feta des de diversos col·lectius.

Aquesta setmana s'ha finalitzat el període de preinscripcions i, segons ha confirmat la regidora Mònica Garcia a Regió7, el nombre d'alumnes preinscrits a l'escola pública ha de permetre que totes les línies es mantinguin obertes a l'escola pública el proper curs. Segons ha detallat, tot i que encara amb dades no oficials perquè s'ha de tancar el període d'al·legacions, a l'escola de Santa Eulàlia s'hi han preinscrit 36 alumnes; a la de Sant Joan, 35 i a la Valldan,10. Pel que fa a les concertades, 25 alumnes s'han preinscrit a Xarxa i 23 a Vedruna. Per tant, dels 129 infants que s'han interessat en escolaritzar-se, 81 ho han fet en un centre públic. Un percentatge, segons la regidora Mònica Garcia, «superior a la d'anys anteriors que fa que ens haguem de felicitar per la feina ben feta».

En aquest sentit, Garcia ja ha assegurat que en la reunió que mantindran amb el Departament d'Ensenyament properament demanaran que es mantinguin totes les línies de l'escola pública, atenent-se a la demanda de les famílies durant el període de preinscripcions. Des del consistori s'insistirà perquè es respecti l'opció escollida per les famílies.

En els darrers mesos des del Grup de Defensa de l'Escola Pública de Berga s'han fet diversos actes per intentar mantenir totes les línies de l'escola pública a la ciutat.