Una dotzena de parades d'artesania, l'exposició "Creant, sentint, vivint" de Josep Badia, les taules per fer el vermut i el taller de circ per a tota la família han estat l'excusa dels Castellers de Berga per obrir l'antic cinema Catalunya a la ciutadania. Fa uns mesos que han reconvertit les instal·lacions en el seu local d'assaig i pretenen "que es converteixi en un local per a altres entitats". Els responsables de la colla castellera asseguren que "nosaltres passem al davant, però ens agradaria que s'hi anessin afegint altres col·lectius". De fet, l'agrupament escolta i la colla gegantera ja han arribat a un acord per utilitzar una part de les instal·lacions.

El mercat artesà d'aquest cap de setmana és una de les activitats que organitzen els Castellers per fer front a les despeses que els suposarà el viatge a Grècia d'aquest estiu. La colla berguedana ha estat convidada per l'Associació Cultural Aenianes, d'Ipáti, que també té contacte amb el Casal d'Europa del Berguedà. Els berguedans oferiran diverses actuacions al territori conjuntament amb els Castellers del Poble Sec. Les dues colles faran d'ambaixadores de la cultura catalana al país hel·lè. La primera actuació serà a Atenes el dijous 11 d'agost. Posteriorment es desplaçaran cap a Tebes i a Ipáti, on hi haurà més actuacions.

Quan falten més de quatre mesos per al viatge, ja hi ha 70 membres dels Castellers de Berga que hi han confirmat l'assistència, segons han indicat des de l'entitat, tot i que preveuen que més endavant s'hi vagin sumant nous castellers.

I per finançar una part de la despesa que suposa el viatge, la colla ha programat diverses activitats al llarg d'aquesta temporada que tot just han encetat. Algunes són de caire intern, com els berenars a l'assaig o el concurs de dissenys de samarretes que vendran aquesta temporada a la parada que instal·len a les actuacions. D'altres estan obertes al públic, com és el cas de la fira d'artesania d'aquest cap de setmana al cine Catalunya. Per a dissabte vinent han preparat una jornada ambientada en la cultura grega que han anomenat "Tast de Grècia" i que inclourà tallers de cuina, danses i xerrades, entre d'altres.