Aquest matí representants de les cooperatives escolars participants al programa de Cultura Emprenedora a l´Escola (CUEME) han visitat l´Ajuntament de Berga i han compartit una estona amb l´Alcaldessa de Berga, Montse Venturós i la regidora d´Educació, Mònica Garcia per exposar la tasca duta a terme fins a dia d´avui.

L'alumnat de cinquè i sisè de primària de totes les escoles de Berga han explicat en què consisteix el programa CUEME i han presentat alguns dels productes que han elaborat per vendre el proper 7 de maig al Mercat de les Cooperatives Escolars de Berga, que es farà al passeig de la Indústria.

El programa Cultura Emprenedora a l´Escola té per objectiu fomentar l´emprenedoria entre els infants de primària, que han de constituir una cooperativa, fabricar productes i fer la venda al mercat. Els infants treballen diferents disciplines com les matemàtiques, la llengua i adquireixin competències i valors bàsics com el treball en equip, la iniciativa o l´expressió oral.

A Berga el programa CUEME el desenvolupen l´Ajuntament de Berga i l´Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la promoció de la Diputació de Barcelona i la direcció de l´empresa Valnalon. Des de l´Ajuntament s´ofereix assessorament als docents i a l´alumnat i seguiment de tot el procés, s´organitzen activitats de formació complementàries i es fan tasques d´intermediació amb altres entitats i institucions.