Un col·lectiu de veïns residents a la zona del bar musical La General de Berga reclamen vigilància nocturna per poder descansar durant les nits del cap de setmana. Els veïns, del carrer Maixerí, la ronda Moreta i una part del carrer Barcelona, es reuneixen aquest dimarts amb el govern de la CUP i la Policia Local per intentar posar fi a una problemàtica que asseguren que viuen des de fa anys.

Segons han explicat a Regió7 els veïns, en els darrers anys han presentat instàncies a l'Ajuntament. A més, el consistori també ha estat requerit pel Síndic de Greuges, que dóna la raó als veïns pel que fa a l'excés de soroll al carrer. Lamenten, però, que tot i la seva insistència l'antic equip de govern, de CiU, mai els va atendre per solucionar aquesta problemàtica.

Avui es reuneixen amb el nou govern per parlar de la situació i reclamar que hi hagi una actuació eficaç de la Guàrdia Urbana «que faci circular a la gent que es queda al carrer a la sortida dels bars». Els veïns asseguren que cada cap de setmana hi ha soroll i baralles de les persones usuàries d'aquests establiments de la zona, que generen molèsties als residents. Ja han deixat clar, però, que la seva voluntat no és perjudicar aquests establiments que compleixen amb la normativa, sinó que l'Ajuntament actuï en una problemàtica que afecta als veïns.