Ahir al matí representants de les cooperatives escolars participants al programa de Cultura Emprenedora a l'Escola (CUEME) van visitar l'ajuntament de Berga per compartir una estona amb l'alcaldessa, Montse Venturós, i la regidora d'Educació, Mònica Garcia, a qui van exposar la tasca duta a terme fins avui dins d'aquesta iniciativa.

L'alumnat de cinquè i sisè de primària de totes les escoles de Berga han explicat en què consisteix el programa CUEME i han presentat alguns dels productes que han elaborat per vendre el proper 7 de maig al Mercat de les Cooperatives Escolars de Berga, que es farà al passeig de la Indústria, i on seran la resta d'escoles del Berguedà que enguany participen al projecte.

El programa Cultura Emprenedora a l'Escola té per objectiu fomentar l'emprenedoria entre els infants de primària, que han de constituir una cooperativa, fabricar productes i fer la venda al mercat, fent-se responsables de tot el procés. Els infants treballen diferents disciplines com les matemàtiques i la llengua i adquireixen competències i valors bàsics com el treball en equip, la iniciativa o l'expressió oral.

A Berga el programa CUEME el desenvolupen l'Ajuntament de Berga i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la promoció de la Diputació de Barcelona i la direcció de l'empresa Valnalon. Des de l'Ajuntament s'ofereix assessorament als docents i a l'alumnat i seguiment de tot el procés, s'organitzen activitats de formació complementàries i es fan tasques d'intermediació amb altres entitats i institucions.