L´Exploratori de Recursos de la Natura consolida a Berga la Fira del Coneixement. Un certamen, que arriba a la sisena edició, que va néixer amb la voluntat d´apropar la ciència i la investigació als joves. La Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya, conjuntament amb l'Ajuntament de Berga, aposten per acostar la recerca als joves estudiants amb l'objectiu de despertar les seves vocacions.

Els seus impulsors es mostren satisfets que el format atregui any rere any els estudiants d´arreu del territori. Així ho han explicat Josep Font i Dolors Grau, codirectors de l´activitat. En aquesta edició, més de 800 joves d´instituts de Catalunya passaran per la fira que ha de servir per «il·lusionar i incentivar els joves en el camp de la recerca. Ens falten professionals de l´àmbit de la ciència per desenvolupar investigacions», ha indicat Font davant d´un auditori ple de joves en l´acte d´inauguració.

Per la seva banda, l´alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós i el president del Consell Comarcal, David Font, han ressaltat les oportunitats que té el Berguedà en l´àmbit de la recerca pel que fa als sectors dels recursos naturals. En aquest sentit, entre els estands que ocupen el Pavelló de Suècia durant aquesta fira, n´hi ha un de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa, que dóna a conèixer aquest projecte d´èxit d´aprofitament dels recursos del territori al Berguedà.

En la fira d'enguany hi han participat nou projectes d'equips de recerca universitaris. Alguns d'ells ja s'han portat a la pràctica, i d'altres estan en procés de desenvolupament. Investigadors de la UB i la UPC expliquen als joves aquests projectes amb l'objectiu de mostrar-los exemples reals per fer-los despertar la curiositat.

La conferència inaugural d'enguany ha anat a càrrec de la doctora Ana Rivera que ha parlat sobre «Les mongetes, un món per descobrir», dins de l'Any Internacional dels Llegums que se celebra enguany.