Un col·lectiu de veïns residents a la zona del bar musical La General de Berga reclamen vigilància nocturna per poder descansar durant les nits del cap de setmana. Els veïns del carrer Maixerí, la ronda Moreta i una part del carrer Barcelona van reunir-se aquest dimarts al vespre amb el govern de la CUP per intentar posar fi a una problemàtica que asseguren que viuen des de fa anys.

Segons han explicat a Regió7 els veïns, en els darrers anys han presentat instàncies a l'Ajuntament perquè posi fi a aquesta situació. A més, el consistori també ha estat requerit pel Síndic de Greuges, que dóna la raó als veïns pel que fa a l'excés de soroll al carrer durant les nits de divendres i dissabte quan els bars musicals de la zona tenen activitat.

Lamenten, però, que tot i la seva insistència l'antic equip de govern de CiU mai els va atendre per solucionar aquesta problemàtica. A la vegada, també lamenten la inacció de la Policia Local. «Pràcticament cada cap de setmana els truquem per queixar-nos de baralles o de soroll, però ens sentim poc atesos», asseguren els veïns afectats.

Aquest dimarts, el col·lectiu de veïns, en la reunió amb el nou govern per parlar de la situació, van reclamar que una actuació eficaç i contundent per part del consistori, ja sigui a través de la Policia Local o d´uns agents cívics «que facin circular la gent que es queda al carrer a la sortida dels bars». Els veïns asseguren que cada cap de setmana hi ha soroll i baralles de les persones usuàries d'aquests establiments de la zona, que generen molèsties als residents.

Els veïns, però, ja han deixat clar que la seva voluntat no és perjudicar aquests establiments que compleixen la normativa, sinó que l'Ajuntament de la ciutat actuï en una problemàtica que afecta els veïns. Aquest col·lectiu de famílies s´ha mostrat molest perquè asseguren que la situació ja fa anys que s´allarga. «La majoria treballem entre setmana i els caps de setmana, quan podríem descansar, no podem fer-ho perquè a partir de la una de la matinada patim el soroll dels que ocupen el carrer».

Esperen que des de l´Ajuntament s´entengui la problemàtica i hi actuïn. De moment hi confien, ja que es mostren satisfets que els hagin trucat per parlar del tema i poder tractar-lo per trobar una solució.