Les escoles públiques de Berga mantindran totes les línies de P3 el proper curs. Així ho ha assegurat a Regió7 la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, després de la reunió que ahir va mantenir amb responsables del departament d'Ensenyament.

Tal com ja va avançar aquest diari, les xifres del període de preinscripció han estat favorables per a les escoles públiques. Aquest fet ha de garantir que tots els centres públics puguin mantenir l'oferta educativa de cara al curs 2016-2017. El Govern català tenia sobre la taula el tancament d'una línia davant de la disminució del nombre d'infants a la ciutat. Aquesta decisió es va ajornar per a després de les preinscripcions després de la demanda feta des de diversos col·lectius. Finalment, si no hi ha novetats al respecte, l'escola de Sant Joan i la de Santa Eulàlia mantindran les dues línies de P3 que tenen per al proper curs.

La regidora Garcia s'ha mostrat satisfeta pel fet que no s'hagi de tancar cap línia de l'escola pública, "perquè vol dir que les famílies han decidit apostar per l'escola pública. Podem dir que el 70% de les famílies han escollit la pública respecte a la concertada, una xifra superior a la d'anys anteriors". En aquest sentit ha assegurat que, a priori, totes les famílies tindran la plaça que han escollit. Així ho han garantit els responsables del departament, ha assegurat Garcia.

Per altra banda, ha anunciat que la segona línia de P3 de l'escola Vedruna, concertada, "segurament deixarà de rebre l'ajuda pel concert amb la Generalitat per al proper curs", tot i que, segons les xifres de la preinscripció, amb una línia en tindrien prou per absorbir la demanda. De totes maneres, Garcia ha matisat que de cara als propers cursos -fins que no s'acabi el conveni entre la Generalitat i l'escola concertada, una dada que es desconeix a hores d'ara- es poden tornar a oferir dues línies. "No és que la línia s'elimini i desaparegui", ha dit, "sinó que deixaria de rebre l'ajuda per un curs".