La Fira de Maig d'enguany tindrà més expositors que la passada edició, 185 en total. Tot i que dins del termini d'inscripció si havien apuntat 169, xifra lleugerament inferior al 2015 quan va ser de 172, finalment, fins avui, s'han inscrit 185 expositors, 13 més que la darrera edició. Així ho ha explicat aquest migdia de dijous, Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica del consistori, que organitza el certamen que gestiona l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. L'ampliació del nombre d'expositors és deguda al fet que no s'ha filat prim a l'hora d'acceptar nous inscrits encara que hagi estat fora del termini fixat d'antuvi segons ha informat el regidor.

La principal novetat de la mostra multisectorial d'enguany és que no hi haurà estands tal i com ja va avançar Regió7. Francesc Ribera ha dit que han volgut donar un tomb a la mostra per evitar que sigui «un dejà vu» i cada any sigui igual i es faci repetitiva. Per això, han encarregat un nou dibuix integral de la manera de presentar els productes de la mostra al dissenyador berguedà Salvador Vinyes. Les zones qu ocuparan els expositors no seran estands sinó que estaran fetes amb palets de fusta cedits per la serradora Boix amb el doble objectiu de donar un aire nou al certamen i alhora reivindicar una de les riqueses de la comarca, la forestal inclosa dins de la renovada Estratègia Berguedana com un sector prioritari pel desenvolupament de la comarca. Aquests canvis faran que si fins ara un estand costava a l'expositor uns 300 euros, enguany en costarà 60. Ribera ha volgut agrair a les empreses i autònoms que exposen al certamen la seva paciència envers el consistori perquè els canvis de dissseny de la fira han fet que la seva organització s'hagi endarrerit. Els canvis també suposaran un estalvi per l'Ajuntament ja que segons Ribera, el 2015 el pressupost de la fira va ser d'uns 40.000 euros i enguany serà de 27.000 euros, aproximadament.

Una altra de les novetats és que enguany no hi haurà maquinària agrícola perquè l'àrea de Promoció Econòmica vol potenciar la Fira de Santa Tecla dedicada al sector primari i això farà que s'agrupin els expositors d'aquest sector en la mostra que s'escau el setembre.

A més, la Fira de Mag durarà dos dies com passa sempre que s'escau en cap de setmana i serà els dies 30 d'abril i 1 de maig

Per la seva banda, David Font, president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha destacat que continuen donant suport a la mostra berguedana. A més, ha explicat que, enguany l'estand del Consell Comarcal estarà dedicat a informar de la feina que realitza per potenciar la recollida selectiva de deixalles.

Finalment, Francesc Ribera i David Font s'han fet una foto per mostrar el cartell d'un certamen amb el que estan endollats.