El nou servei de guiatges dels monuments patrimonials del Berguedà recupera les visites a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou, que s'havien deixat de realitzar des de la desaparició del Consorci del Parc Fluvial, que gestionava aquest espai patrimonial.

L'empresa Dinamització del Patrimoni (Dinapat) ha guanyat el concurs per gestionar el guiatge d'aquest equipament turístic a la colònia de Viladomiu Nou de Gironella, juntament amb cinc esglésies romàniques. El paquet que ahir es va adjudicar a l'empresa de Cercs Dinamització del Patrimoni inclou Sant Quirze de Pedret, a Cercs; Sant Vicenç de Rus, de Castellar de n'Hug; Sant Vicenç d'Obiols, a Avià; l'església i el monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà i Sant Sadurní de Rotgers, a Borredà.

Després de disset anys sota la gestió de la Diputació de Barcelona, aquest servei ha passat a mans del Consell Comarcal i de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la voluntat de poder gestionar turísticament aquests elements patrimonials d'una manera més "integradora i flexible". Aquest traspàs es va fer efectiu el mes de gener a l'espera que es convoqués el concurs per a la gestió del servei que havia d'entrar en funcionament aquest mes d'abril.

Tal com ja va avançar aquest diari, al concurs hi optaven tres empreses: Dinamització del Patrimoni de Cercs, Fundació Vidal de Puig-reig i Tot Turisme de Sallent. Finalment, i així ho han informat des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Dinamització del Patrimoni "ha presentat una oferta global de major qualitat i diversitat que s'ajusta millor a l'estratègia de promoció turista de la comarca del Berguedà", valorada en un total de 113.247 euros.

Ara han detallat que només queda la fase final d'aportació de documentació per part de l'empresa adjudicatària per tal que el proper diumenge 1 de maig s'iniciï el servei de guiatge a les cinc esglésies romàniques i a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou. Aquest nou contracte obliga a oferir un mínim de 3.700 hores de servei pel total dels sis recursos a repartir entre dissabtes, diumenges i festius, a banda de les visites concertades que es puguin dur a terme segons les necessitats i els interessos. El nou servei és previst que tingui una durada d'un any i vuit mesos, fins acabar el 2017.