L'històric Grup Palau d'Avià s'ha vist obligat a tancar l'empresa, tal com ha avançat Regió7, a causa d'un forat de 2 milions d'euros fruit d'un presumpte desfalc del que haurien estat víctimes. Ramon Palau ha explicat a aquest diari que han presentat una querella criminal per aquests fets que ha atribuït a l'exgerent de l'empresa Josep R. C., la secretaria de la firma Sílvia R. I una empresa auditora «Cortés y Asociados» de comptes que segons Palau estaven conxorxats i havien establer un sistema per tal de sostreure diners de la indústria. Tal i com ja ha avançat aquest diari, el Grup Palau creat a la dècada del 1950, va tancar portes a finals de la setmana passada després d'haver presentat un concurs de creditors. El tancament ha deixat sense feina unes 40 persones.

Segons ha explicat Ramon Palau a Regió7, les persones a les que han denunciat «ens van començar a robar» l'any 2007 i l'acció s'hauria allargat fins que ho van descobrir i tallar de soca arrel el 2013. L'empresari acusa a les persones esmentades d'apropiació indeguda, pràctiques comptables il·lícites i falsificació de documents. Després d'haver descobert que estaven sent víctimes d'un presumpte desfalc van encarregar dues auditories de la seva empresa del periode del 2007 fins el 2013 així com també un informes un perit judicial. A partir d'aquí van descobrir el forat que havien patit i que Ramon Palau ha xifrat en 2 milions d'euros.

Aquesta situació ha comportat dificultats financeres que han estat insalvables per a la continuïtat de l'empresa que actualment devia dues nòmines als seus treballadors segons ha admès el responsable de la indústria avianesa.

Moltes baixes

Ramon Palau ha afegit que un altre dels motius que han agreujat la situació econòmica de la firma familiar creada el 1950 ha estat l'elevat grau d'absentisme laboral a causa de les llargues baixes per incapacitat laboral transitòria que han agafat alguns dels seus treballadors. Ramon Palau ha dit que aquest fet els ha suposat reblar el clau de la seva mala situació financera.

Un cop presentat el concurs de creditors, ara cal nomenar l'administrador concursal. Els passius que arrossega el Grup Palau, amb una facturació anual estimada de 8 milions d'euros, són de creditors comercials.

Ramon Palau ha dit que malgrat que han estat una empresa capdavantera tecnològicament i viable econòmicament, amb el desfalc s'han quedat sense capital per mantenir l'activitat. Creu que "serà molt complicat tornar a arrencar". Diu que de mercat i productes competitus i de qualitat en tenen. Ha lamentat que davant de la situació amb què s'han trobat "ni els bancs ni les administracions no ens han ajudat". Palau ha dit que les entitats bancàries a les quals s'han adreçat no els han volgut deixar diners ni avalant-los amb el patrimoni personal.