Berga acollirà, el proper mes de juny, un curs d´activistes de lluita contra l´estigma organitzat pel col·lectiu Obertament. Les persones que tinguin ho hagin tingut un problema de salut mental i vulguin liderar la lluita contra l´estigma i la discriminació en salut mental es poden apuntar a través del mail participa@obertament o al web www.obertament.org. El curs té una durada de dies, que són els divendres 3, 10 i 17 de juny i 1 de juliol, de 10:30 a 17.30. El curs és gratuït i inclou el dinar.

Per altra banda, també s'ha obert el termini per participar al projecte Parelles artístiques, experiències creatives per la salut mental. Amb l´objectiu de canviar la imatge i trencar l´estigma que existeix al voltant de les malalties mentals, el Berguedà es va sumar a aquesta iniciativa l' any 2012, havent-hi participat ja en dues edicions. El procés s' inicia facilitant el contacte entre una persona amb trastorn mental (l' artista amateur) i un artista professional, sigui del camp de la fotografia, musica, pintura, ceràmica...

La parella farà diferents trobades en les que crearan una obra conjunta. Les obres s' exposaran en diferents sales del territori català, i posteriorment es subhastaran en el transcurs d' un sopar. Els beneficis que s' obtinguin s' utilitzaran per la següent edició. El projecte al Berguedà s´organitza gràcies als serveis assistencials de les Germanes Hospitalàries, Grup Hortizó, Asfam, OTL de l´Agència de Desenvolupament del Berguedài rep també el suport del Consell Comarcal del Berguedà a través de l´Oficina d´Inclusió Social. Si alguna persona vol participar-hi ho pot comunicar a asfam.berga@gmail.com.