Malgrat l'amenaça de la pluja, Berga ha celebrat aquest dissabte sense entrebancs el Mercat de Cooperatives més gran de Catalunya segons Eduard Barcons, gerent de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Més de mig miler de noies i noies (550 de 23 centres educatius de la comarca) han exposat al Vall els seus productes en una trentena de parades.

Els alumnes de primària del projecte Cultura emprenedora a l´Escola i els de secundària de la iniciativa Empresa Jove Europea han posat a la venda els productes que han fet en equips i com a activitat curricular, en la que s´han treballat elements de diferents assignatures.

Els més petits han fet ells mateixos diferents productes artesanals. En canvi, els alumnes de secundària ha establert relacions comercials amb cooperatives d´altres comunitats autònomes i països amb l´objectiu d´importar i exportar productes entre els centres educatius que participen en el projecte.

Els participants

En el cas dels centres educatius de primària, hi participen les escoles de La Valldan, Vedruna, Xarxa, Sant Joan i Santa Eulàlia de Berga, Escola Serra de Picamill de Vilada, Escola de Borredà, Escola Gira-sol de Montmajor, Escola l´Albiol de Sant Julià de Cerdanyola, Escola d´Olvan, Escola Serrat Voltor de Vallcebre, Escoles Fedac Gironella i Escola Gironella, Escoles Alfred Mata i Sant Martí de Puig-reig i l´Escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà.

Pel que fa al projecte Empresa Jove Europea, el Berguedà és l´únic territori del principat que hi participen tots els centres educatius de secundària, SES Serra de Noet, Escola Xarxa, La Salle i Guillem de Berguedà de Berga, Institut de Puig-reig, Institut Alt Berguedà de Bagà i Institut Pere Fontdevila de Gironella.

Fonts de l'organització han explicat que «la promoció de la cultura emprenedora als nens i nenes dels centres educatius del Berguedà esdevé cabdal per crear esperit emprenedor per les generacions futures, a més a més, augmenta la relació entre l´escola i les empreses, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten als alumnes a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals».

El projecte Cultura Emprenedora a l´Escola i Empresa Jove Europea està impulsat per l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de l´Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya