Desprès d'onze anys, el municipi d'Avià tornarà ser la seu d´una competició nacional de Parapent amb la Copa Federació Espanyola i Campionat Internacional Open Fai 2 de Parapent. El certamen se celebrarà al municipi del 15 al 21 de maig.

Durant una setmana, una setantena d'esportistes professionals del parapent competiran en aquesta prova puntuable per la copa lliga de la federació espanyola de parapent. Cada dia els esportistes s'enlairaran des dels Rasos de Peguera fins a diferents destinacions de l'orografia catalana i retornar al municipi berguedà.

Tal i com ha destacat Miquel Lazaro, vicepresident de la Federació Espanyola de Parapent, la competició retorna al Berguedà perquè compleix totes les característiques: muntanyes encarades al sud, bons circuits tèrmics, permetre realitzar triangulacions, realització de grans vols d'anada i tornada, i capacitat d´allotjament dels equips participants. També, ha indicat que en aquesta competició no només participaran equips nacionals de l'estat espanyol sinó que també de països europeus, atès que el retorn de la prova al Berguedà, ha generat bones expectatives i entusiasme per conèixer zones noves per practicar aquesta esport.

Per la seva banda, Patrocini Canal, alcaldessa d´Avià, ha dit que el seu municipi disposa d'una llarga trajectòria de més de 25 anys en el món del parapent i que ara «cal aprofitar l'portunitat que representa l'embranzida d´aquesta prova per ampliar-ho a tota la comarca», amb la voluntat de situar el Berguedà en el mapa del parapent.

També, Eduard Barcons, gerent de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha posat èmfasi en què l'esport és sinònim d'activitat econòmica i riquesa pel territori, per això, «cal treballar perquè el Berguedà sigui referent en el turisme esportiu de muntanya, no només essent capdavanters en competicions de curses de muntanya o triatlons o senderisme, sinó que també podem situar-nos en una posició estratègica des de l´aire.» A banda d´això, ha informat que des de l´Agència s´està treballant conjuntament amb 17 municipis de la comarca amb l´assessorament de professionals per establir actuacions per situar el Berguedà com un territori idoni per la pràctica del parapent, tal i com ja va explicar àmpliament aquest diari.