El primer intent de cultivar la vidalba (Clematis vidalba) a Berga no ha reeixit. Els exemplars que es van plantar el març del 2015 s'han assecat i les brigades de jardineria del consistori berguedà s'han vist obligades a replantar-ne aquest març. L'objectiu d'aquesta plantada és garantir l'aprovisionament de la vidalba que s'utilitza per vestir les carotes dels plens de la Patum, perquè no en falti si les condicions meteorològiques no són les més adequades.

Per exemple, aquest any, que venim d'un hivern calorós i sec, i a més, el Corpus s'escau d'hora, a final de maig podria haver-hi problemes per proveir-se d'aquesta planta silvestre que es cull en margeres dels entorns de Berga. Amb tot, fonts consultades per aquest diari han assenyalat que les darreres pluges han estat molt beneficioses perquè aquesta planta creixi.

Les fonts coneixedores de lavidalba consideren que l'aigua de maig anirà molt bé perquè creixi i faci fulles grosses. Com sempre, es començarà a collir el dimecres de Corpus per vestir els plens que saltaran dijous, el divendres per a la Patum infantil i el dissabte per als salts del diumenge. Aproximadament se'n cullen uns 15 camionets petits de la brigada. Quan falten 15 dies per a l'inici de la festa, els operaris municipal s'han espavilat a localitzar-ne a Berga i entorns per saber on han d'anar-ne a collir quan sigui l'hora.

De moment, la plantada municipal no ha donat cap resultat perquè quan es va fer, el març del 2015, ja havia brotat i, un cop plantada, es va assecar, segons han indicat fonts de la brigada de jardineria del consistori. Per aquest motiu ha calgut replantar-ne. Aquesta vegada, però, s'ha fet més d'hora perquè brotés quan ja estigués arrelada. Els operaris municipals en tenen cura i van a regar-la un cop per setmana. Les mateixes fonts han indicat que esperen collir-la d'aquí a 2 anys.