Uns 25 candidats i candidats a pubilla, hereu, dames i fadrins s'aplegaran a Gironella el proper cap de setmana en el segon certamen més important de Catalunya en quant a pubillatge.

Durant el dissabte el matí, segons ha informat el regidor de Cultura, Lluís Vall, totes les persones que opten als diferents títols s'examinaran a la Llar d'Avis valorats per un jurat format per 30 persones que avaluaran una prova escrita de cultura general i una altra d'oral.

Al migdia, 80 persones dinaran a l'Església Vella mentre el jurat pren nota del comportament i el protocol a taula.

Ja a la tarda, l'acte de proclamació començarà a les 6 de la tarda amb el comiat dels representants del Pubillatge de la Catalunya Central sortint i en què es proclamaran els nou catcentralencs.

Els candidats de Gironella que es presenten a l'edició del títol d'enguany són Ferran Camps i Cristina Subirà

Durant tota la tarda, Gironella acollirà pubilles i hereus de tot Catalunya arribant a més de 300 representants. Tot seguit, i un cop feta la proclamació, tindrà lloc el sopar de gala al Local del Blat en què els representants sortints faran un comiat informal i finalment tindrà lloc una festa final per a tothom qui assisteixi a l'acte.

El regidor de Cultura es mostra molt satisfet de poder acollir aquest gran acte que referma que a dia d'avui hi ha un nombrós públic jove que manté aquesta tradició i que l'Ajuntament de Gironella contribueixi a mantenir viva aquesta tradició al municipi.