Els Quatre Fuets obren la setmana de Patum. Aquest diumenge al vespre, centenars de persones es van concentrar a la plaça Viladomat per veure com petaven els fuets que hi haurà en el Corpus d'aquest any. Cap va fallar, i persones que van assistir-hi asseguraven que aquest any petaven amb contudència. El nou tabaler, Xavi Prat, va repicar el tabal per primer cop en els Quatre Fuets.

No va ser l'única novetat d'aquest acte previ a les festes de la Patum. A la segona part, quan van aparèixer les maces de la Patum infantil, Irune Sánchez, de vuit anys, va ser l'encarregada de tocar el tabal. Es tracta de la primera tabalera de la Patum infantil. Un cop van picar les maces, familiars i coneguts de la nena la van aplaudir efusivament.

Amb els Quatre Fuets, que van acabar a dos quarts de 9 del vespre, Berga s'aboca de ple a la setmana de Patum. De fet, el cap de setmana anterior a la festa berguedana, s'hi programen des de fa anys un bon grapat d'actes que serveixen als berguedans per entrar de ple en l'ambient patumaire.