Enmig de forts aplaudiments i amb una sala de plens que estava plena a vessar d'amics i familiars, l'Ajuntament de Berga ha fet entrega, aquest dissabte al migdia, dels 23 títols de Patumaire i els 17 títols de Patumaire d'Honor d'enguany, en reconeixement a les persones amb una trajectòria i implicació reconeguda en el desenvolupament de la festa els últims 10 i 25 anys, respectivament.

Les fins a 30 commemoracions van lliurar-se amb la solemnitat habitual, però aquest 2016 podria ser l'últim en què aquest acte - vigent des de 1962 - es fa amb el format actual, donat que el Patronat de la Patum ha expressat ja la voluntat d'estudiar si s'hi fan canvis en el futur. La CUP, a través del seu programa electoral, o ERC, amb una proposta al Patronat de la Patum, han format part del debat l'últim any expressant la necessitat d'eliminar l'acte o bé de fer-hi canvis per aconseguir fer-lo més popular.

La sala de plens de l'Ajuntament ja era plena moments abans de l'entrada protocolària de les autoritats, alcaldessa, regidors i administradors. En l'acte, a banda de la trentena de títols, s'ha homenatjat les germanes Adelina i Maria Rosa Camprubí, perruqueres de les comparses, que han pentinat gegants, àngels i nans vells durant les últimes quatre dècades.

Així mateix, el consistori també ha entregat un reconeixement honorífic a Ràdio Puig-reig, per la seva tasca a favor de la festa i per ser la primera emissora que la va difondre en directe, una tasca que ha tingut continuïtat des de fa 35 anys; i a Televisió del Berguedà per difondre la festa els últims 25 anys. I es van donar els premis al guanyador del concurs de cartells d'enguany, Albert Escànez, i a l'accèssit, Albert Sant, així com a l'autor del programa, Ramon Felipó.

Per cloure l'acte, l'alcaldessa Montse Venturós ha agraït la tasca de totes les persones que treballen «per mantenir viva» la celebració.