Més de 150 alumnes de les escoles de Sant Joan, Santa Eulàlia i la Valldan de Berga i de l´escola de Gironella han omplert la plaça de Sant Pere de música. Els joves han mostrat la feina feta durant el darrer curs a través del projecte Superfilharmònics, que acosta els instruments de corda i vent als alumnes de les centres de primària, sense la necessitat d´haver de passar per l´escola de música per participar en una orquestra.

Després de diverses actuacions que han realitzat els joves als seus respectius centres i també en espais públics de Berga i Gironella, aquest divendres s'han trobat per primer cop per formar una gran orquestra i mostrar als familiars i també els veïns que passejaven pel centre de Berga les obres treballades durant el darrer curs. La sessió va servir com a cloenda del projecte i com una oportunitat més perquè es alumnes vegin compensat l'esforç de la feina feta. I és que les peces musicals que han interpretat han despertat una llarga ovació del públic assistent.

El projecte Superfilharmònics va començar fa dos cursos amb una prova pilot amb l´escola Santa Eulàlia i ha continuat enguany amb un increment de centres participants. La col·laboració entre l´escola de música i la resta de centres es preveu ampliar en el proper curs.