El principal grup de l'oposició a Berga, Convergència creu que el balanç del primer any de govern de la CUP a la ciutat és «decebedor». Els convergents asseguren que en aquest primer any han fet «una oposició tranquil·la, constructiva de deixar fer » recordant que van facilitar l'aprovació del pressupost.

A través d'un comunicat, fonts de Convergència asseguren que «es va prometre als berguedans un gran canvi que s´ha quedat en no-res -més enllà d´uns pocs gestos simbòlics-, i es varen generar importants expectatives que s´han vist defraudades -a la vista dels pobres resultats d´aquests dotze mesos-». Per CDC «la prova més evident de què ha estat un any malbaratat és que la mateixa CUP admet que ha desat el seu programa electoral al calaix. Ho justifiquen dient que a l´Ajuntament no hi ha diners i hi falta personal, i que a l´administració pública tot és molt lent» uns arguments que per CDC són «excuses de mal pagadaor» atès que «aquestes limitacions també les patia l´anterior equip de govern (encara més, perquè s´estava en plena crisi) i en canvi això no li estalvia les critiques de la CUP, mentre que pretenen que a ells sí que els exoneri de la falta de resultats».

CDC tampoc considera un argument vàlid que els regidors de la CUP hagin hagut d'aprendre l'ofici «cosa que se´ls podria tenir en compte si no fos perquè durant tota la campanya i pre-campanya de les eleccions municipals varen assegurar que "estaven a punt" (ara s´ha demostrat que ´a punt de seure a la cadira´ sí, però no pas ´a punt per governar´)».

Llegeix el document de CDC aquí