L’acte de l’ANC de la propera Diada situarà Berga «al centre del mapa independentista». Així ho creu Montse Venturós, l’alcaldessa de la ciutat. La dirigent berguedana opina que el fet que la ciutat sigui una de les cinc seus ajuntaments amb Salt (Girona), Barcelona, Lleida i Tarragona dels actes de celebració de l’11-S aquest Onze de Setembre és una decisió «molt positiva» per a la ciutat i la seva projecció.

Venturós ha declarat a Regió7 que «personalment estic molt contenta i em fa molta il·lusió». Fins al punt que ja s’ha posat en contacte amb dirigents de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) per quedar per fer una reunió els propers dies per parlar d’aquesta efemèride i «quedar entesos» sobre les mil i una qüestions, per exemple de logística, que caldrà enllestir per acollir una manifestació que es preveu multitudinària. Amb tot, «ara mateix en desconeixem els detalls», ha admès Venturós.

De fet, quan l’ANC va fer pública la decisió, el consistori no en tenia coneixement. Venturós n’està cofoia i diu de broma que «ara això no té marxa enrere, ara ja ho han dit», i afegeix que Berga acollirà la trobada amb els braços oberts.

La dirigent berguedana creu que està justificat que s’hagi triat Berga per la seva capacitat de gestionar esdeveniments multitudinaris com la Patum. «Aquest tema està molt estudiat i el pla de seguretat de la Patum és un referent per a altres ciutats que fan actes massius». En aquest sentit, Venturós pensa que «podem fer una bona feina» aquesta Diada. I alhora exposa que dels 17 regidors que formen la corporació 15 són independentistes.

Un setembre d’infart

L’agenda berguedana per a final d’agost, setembre i principi d’octubre està farcida d’actes. El darrer cap de setmana d’agost, Berga acollirà la baixada de la imatge de la Mare de Déu de Queralt a Berga per commemorar el centenari de la seva coronació. El dies 2 i 3 de setembre hi haurà Patum extraordinària, el 8 de setembre és la gala, després la Diada i, posteriorment cal sumar-hi la celebració del triatló Sailfish, la Fira de Santa Tecla, una mostra que enguany es renovarà, i la preparació de la Festa del Bolet, que com sempre serà el primer diumenge d’octubre. «Serà un setembre per anar a límit, però ens en sortirem, n’estem convençuts», ha dit Venturós.