El principal grup de l'oposició a Berga, Convergència, redoblarà el control de l'acció de govern de la CUP ja que creu que el balanç del primer any de govern dels antisistema a la ciutat és "decebedor". Els convergents diuen que si bé la CUP, com els seus antecessors en el càrrec, ha "posat hores i bona voluntat al servei de la ciutat, amb això no n'hi ha prou: cal sobretot eficàcia i anar en la bona direcció", una cosa que consideren que no està passant.

En declaracions a Regió7, el cap de files de CDC, Antoni Biarnés, ha anunciat que intensificaran el control de l'executiu perquè "s'ha acabat l'any de gràcia que havíem concedit". Biarnés ha dit que ara "toca ser més incisius" i preveu que "hi haurà un moment especialment sensible" que serà quan es debatin els pressupostos del 2017.

El portaveu ha dit que faran tot el que puguin per tal que "s'apliqui el nostre programa" (cal recordar que van tenir pràcticament el mateix suport electoral que la CUP, i van obtenir el mateix nombre de regidors, 6). Biarnés ha dit que "no tenim cap altra intenció que s'apliqui el nostre programa" i que això es pot fer des del govern o l'oposició. Ara per ara, els convergents no es plantegen (tampoc no ho descarten) presentar una moció de censura per bé que Biarnés admet que si no poden aconseguir que s'apliqui el seu programa a través de les propostes que facin, "hauríem de mirar altres possibilitats" que no ha concretat.

En un comunicat, CDC afirma que la CUP "ha suspès les dues grans assignatures que tenia al davant: no han fet la transformació a fons de l'Ajuntament com a organització, i no han donat l'impuls a l'economia de la ciutat que tant urgeix". Les raons "són la falta d'ambició del govern, el prejudicis ideològics i la falta de capacitat de gestió". Per això "no ens resignem que els propers 3 anys siguin com ha estat aquest primer any, perquè Berga no es pot permetre perdre un temps tan preciós tenint com tenim reptes tan importants al davant".

Convergència considera que el canvi promès per la CUP "ha quedat en no res -més enllà d'uns quants gestos simbòlics-" i que les expectatives generades "s'han vist defraudades -a la vista dels pobres resultats d'aquests dotze mesos". Per a CDC, "la prova més evident que ha estat un any malbaratat és que la mateixa CUP admet que ha desat el seu programa electoral al calaix".

L'argument que "no hi ha diners i falta personal, i que a l'administració pública tot és molt lent" són "excuses de mal pagador" atès que "aquestes limitacions també les patia l'anterior equip de govern i en canvi això no li estalvia les crítiques de la CUP, mentre que pretenen que a ells sí que els exoneri de la falta de resultats".

CDC diu que el fet que els regidors de la CUP hagin hagut d'aprendre a gestionar "se'ls podria tenir en compte si no fos perquè durant tota la campanya i precampanya de les eleccions municipals varen assegurar que 'estaven a punt' (ara s'ha demostrat que 'a punt de seure a la cadira' sí, però no pas 'a punt per governar')". Per a CDC, la CUP té prejudicis ideològics, "l'anticapitalisme mal entès", i també "falta de capacitat de gestió", i l'acusa de no haver fet promoció econòmica.