L'Ajuntament de Gironella ha ofert el suport dels serveis socials i un pis a la família de la dona assassinada dimarts. Així ho va explicar, ahir, l'alcalde de Gironella, David Font, després del minut de silenci fet al migdia, per condemnar la mort d'una dona al poble per part del seu cosí. Davant de l'edifici consistorial amb la seva senyera a mig pal i un crespó negre en senyal de dol, el batlle va explicar que el consistori ha ofert els serveis de la treballadora i l'educadora social per fer "l'acompanyament a la família" i també "els hem ofert un pis i les ajudes necessàries fins que ells creguin oportú de tornar a casa seva".

La concentració convocada pel consistori, aquest dimecres al matí, amb un minut de silenci de rebuig a la violència, la va encapçalar l'alcalde David Font, la seva homòloga de Berga Montse Venturós, la delegada territorial Laura Vilagrà i regidors del consistori. Diferents polítics i treballadors dels serveis socials lluïen un llaç lila contra la violència masclista.

A l'acte també hi havia treballadors municipals, ciutadans de la vila, representants de l'escola Fedac, on estudia la filla de la víctima, i representants dels cossos de seguretat com el caporal Pep Fornell, de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat, i el sergent Joan Damunt, de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del Berguedà. El minut de silenci es va acabar amb un aplaudiment.

L'alcalde de Gironella, David Font, va explicar que el minut de silenci va servir "per mostrar el nostre rebuig més gran per aquest succés que ha trasbalsat tot el poble" i la comunitat educativa en especial, atès que la dona morta era vídua i la seva filla de 4 anys, que estudia a l'escola Fedac del municipi, ha quedat òrfena. Font va expressar també el suport a la comunitat educativa i a la família, que "fa molts anys que viu al municipi", motiu pel qual el crim "ha estat un fet que ha colpit molt".

Aquests fets, que continuen sota secret de sumari, han generat consternació i un ampli rebuig. Així, als comunicats de condol i en contra de la violència emesos dimarts mateix pel consistori gironellenc i el Consell Comarcal, ahir s'hi va afegir l'Ajuntament de Berga. A través d'un comunicat, la regidora de l'Àrea Social Anna Alsina va expressar el rebuig del consistori a qualsevol tipus de violència, "ja sigui de caràcter patriarcal, domèstic, familiar o de dominació d'unes persones per sobre de les altres".

També va fer públic un manifest contra la violència la direcció de l'escola Fedac, alhora que va fer arribar "el condol més sincer a la família i, especialment, a la seva filla. En aquests moments tan durs, tota la comunitat educativa de la nostra escola els acompanyem en el dolor i seguim estant al seu costat en tot el que estigui a les nostres mans".

Per la seva banda, el sindicat Comissions Obreres (CCOO) a la Catalunya Central va fer públic el seu rebuig a la violència i va traslladar el condol a la família.

D'altra banda, l'autor confés de la mort a ganivetades de la noia -que era vídua i feia mig any que convivia amb la família del seu tiet a Gironella-, un cosí de la víctima i veí de Gironella de 33 anys, aquest dimecres encara no havia passat a disposició judicial, però era previst que ho fes aviat, segons fonts policials.