Per tercer any consecutiu els Castellers de Berga han organitzat La Contracorrent, una nova edició de la cursa d'obstacles de la colla castellera que aquest dissabte a la tarda ha cridat l'atenció de 86 corredors que han estrenat el nou recorregut.

Per primer cop, la prova s'ha disputat a Berga i no a Cal Rosal com en les dues primeres edicions. Els participants han hagut de superar una dotzena d'obstacles que els han dificultat el recorregut de prop de 5 quilòmetres amb sortida i arribada a la plaça del Mercat de Berga i passant pel passeig de la Industria, la zona del Castell, el parc del Lladó, el passeig de la Pau i el carrer Major, entre d'altres indrets. Els corredors s'han trobat bales de palla, tanques, piscines de fang i molts d'altres obstacles que han hagut de superar per arribar a la meta.

La diversió i el bon humor han estat els protagonistes de la prova. I és que molts dels participants han assistit a la cursa disfressats. Una de les particularitats de l'edició d'enguany de La Contracorrent és la vessant solidària: la meitat dels beneficis es destinaran als refugiats sirians que es troben a Grècia.