El passeig de la Indústria (el Vall) de Berga ja disposa d´un nou sistema d´accés a Internet mitjançant xarxa Wi-Fi. Aquest sistema permetrà a la ciutadania que es trobi en aquesta zona accedir a Internet de manera gratuïta per un temps limitat.

Fonts municipals han explicat que «el nom d´aquesta xarxa és WIFI_EL_VALL i a través de la mateixa la ciutadania que vulgui connectar-se haurà de registrar-se prèviament mitjançant una pàgina d´inici que li sortirà al seu navegador només entrar-hi». HI han afegit que «el procés de registre és molt senzill, l´únic requisit necessari és facilitar un correu electrònic que identifiqui a la persona que s´està registrant. Un cop fet el registre es podrà navegar durant 1 hora amb una limitació de l´ample de banda de càrrega d´informació (Upload) i descàrrega (download) per garantir el servei a fins a 60 usuaris a la vegada».

El sistema està situat a la caseta que l´Ajuntament de Berga té instal?lada al passeig de la Indústria, a l´alçada del carrer Lluís Millet, i dóna cobertura fins la plaça Viladomat, aproximadament. Aquest servei, que ha de permetre donar cobertura d´Internet al mercat setmanal i a les fires que es fan al passeig de la Indústria, ha costat 2.900 euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Fonts municipals han explicat que «en funció de l´experiència recollida d´aquest nou servei, en un futur es planteja la possibilitat d´anar estenent la cobertura d´aquesta xarxa, progressivament, en direcció als parc dels Bombers» al final del Vall, ja al paseig Vila de Casserres.