Berga, que el 2015 tenia un cens de 16. 238 habitants, preveu acollir entre 20.000 i 50.000 persones a l´acte que acollirà l´11 de Setembre segons han explicat a Regió7 fonts d´aquesta entitat. L´assemblea va aplegar representants d´unes vint-i-cinc entitats de la ciutat aquest dimarts en una trobada a Berga que van convocar per tal de fer «una primera presa de contacte» de la celebració que acollirà la capital berguedana juntament amb salt (Girona) , Barcelona, Lleida i Tarragona. La reunió va servir per palesar que hi haurà molta feina per fer i que caldrà l'ajuda de tothom (entitat i voluntaris) tant a nivell local com comarcal i intercomarcal han detallat fonts de l'ACN que estan satisfets de la resposta obtinguda a la convocatòria de la reunió.

A la trobada de dimarts a la nit, es va exposar als representants de les entitats de Berga la previsió d´assistents i «una idea general perquè encara està molt verd» han explicat les fonts esmentades. Tot i que ja s´han celebrat dues reunions preparatòries entre representants del consistori i de l´ANC encara queden moltes coses per decidir com l´escenari o l´espai destinat als aparcaments i a la logística, les comunicacions i els serveis o el voluntaris que caldran per treballar en l´organització, entre d´altres aspectes. Si que se sap que es preveu que sigui una concentració i que es faci quelcom conjuntament amb les altres seus catalanes a les 17:14. Les fonts esmentades han dit que els actes concrets ho decideix la direcció nacional de l´ANC.

Hi han afegit que segurament hi haurà trams i que caldrà inscriure´s. L´àrea de referència per la trobada de Berga inclou les comarques de l´àrea central: Berguedà, Bages, Moianès, Anoia, Solsonès, Cerdanya, Alt Urgell, Lluçanès, Osona i Ripollès