Tal i com ja es va fer l´any passat, l'Ajuntament de Berga ha decidit obrir l'accés a la piscina municipal de manera gratuïta i com a mesura excepcional amb motiu de l´episodi de calor previst per aquest dimecres, dia 20. Així, des de primera hora del matí de demà i durant tot el dia es podrà accedir gratuïtament a la piscina municipal. L´accés serà limitat a l´aforament de les instal·lacions, motiu pel qual es facilitaran uns tiquets a l´entrada que hauran de ser retornats en sortir per tal de poder tenir un control de les persones que hi ha en cada moment dins les instal·lacions, tot i que durant el matí d'aquest dimecres l'ambient no ha distat gaire del d'un dia qualsevol. En total, es disposarà de 700 entrades numerades.

D´aquesta manera, des del consistori berguedà s´estableix com a criteri que l´accés a la piscina municipal serà gratuït quan el grau de perill per calor sigui ´alt´ o ´molt alt´ (taronja o vermell respectivament) a la comarca, segons els avisos emesos pel Servei Meteorològic de Catalunya que es poden consultar a la web www.meteocat.cat.

Les regidores d´Esports i de Salut, Mònica Garcia i Anna Alsina, fan una crida a la precaució davant l´episodi de calor i reiteren la voluntat de l´Ajuntament en la presa d´aquesta decisió: "Davant la calorada prevista durant el dia de demà, creiem necessari poder facilitar l´accés a tothom a les instal·lacions de la piscina municipal per tal que el preu de l´entrada no sigui un impediment per poder-se refrescar en un espai segur", argumenten.