L'acte de l'11 de setembre de Berga concentrarà els participants al passeig de la Pau. Segons ha pogut saber Regió7 aquest és l'emplaçament escollit per celebrar la trobada que tindrà lloc a la capital berguedana, que preveu aplegar entre 20.000 i 50.000 persones provinents del Berguedà, el Bages, el Moianès, el Solsonès, la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Lluçanès, Osona i el Ripollès.

El passeig de la Pau ha estat finalment l'opció triada entre diverses possibilitats que els responsables locals de l'ANC tenien al damunt de la taula. Després de fer diversos estudis i valorar quins podien ser els millors emplaçaments per a l'esdeveniment, s'ha apostat perquè sigui la zona del passeig de la Pau la que aculli els participants a la cita del proper 11 de setembre. Els detalls d'aquesta celebració els donarà a conèixer properament la direcció nacional de l'ANC, conjuntament amb les activitats que tindran lloc a Salt (Gironès), Barcelona, Lleida i Tarragona. De totes maneres, ja s'està treballant en l'organització tenint en compte que suposarà un gran desplegament de mitjans a la capital berguedana.

El coordinador local de l'ANC a Berga, Lluís Escriche, ha preferit esperar que siguin els responsables de la direcció nacional els que donin els detalls sobre la celebració i tampoc ha confirmat ni desmentit l'emplaçament. Ha avançat, però, que s'han realitzat diverses trobades entre els representants de l'ANC, el consistori i responsables de cossos de seguretat per començar a preparar els dispositius de logística i seguretat necessaris per acollir els assistents el cap de setmana de la Diada, i especialment diumenge 11 de setembre.

Entre les altres opcions d'emplaçament possibles per celebrar-hi la concentració multitudinària s'havia estudiat la zona del passeig de la Indústria (tot el tram que ocupa des de la plaça Viladomat fins al passeig Vila de Casserres), així com també el tram que va de l'avinguda del Canal Industrial i fins a la plaça Cim d'Estela (cal Carreras). Finalment, segons ha pogut saber aquest diari, la intenció és ocupar la zona del passeig de la Pau, des de la plaça de la Creu fins a la zona de la rotonda que enllaça el carrer Pere III amb la carretera de Sant Fruitós. Es tracta d'una superfície aproximada de 16.400 metres quadrats, on es preveu poder-hi encabir més de 49.000 persones.

En el cas que fos necessari, tot i que inicialment s'ha descartat, també es podria ocupar la zona del parc de Pau Claris i l'aparcament de la zona sud de la ciutat, a tocar de la carretera de Sant Fruitós, amb espai per a unes 30.000 persones més.