La regidora de Recursos Humans de l’Ajuntament de Berga, Sílvia Armengou, ha presentat la renúncia a la seva acta de regidora. Segons ha explicat el consistori berguedà en un comunicat, Armengou ha pres la decisió després d’haver tingut diversos problemes de salut associats a la sobrecàrrega de feina i que van derivar en dues baixes mèdiques en tan sols tres mesos de diferència, circumstància que li ha fet constatar la impossibilitat de seguir compatibilitzant les dues tasques.

Així ho detalla la mateixa regidora en una carta de comiat que es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Berga i que ha volgut fer extensiva a la ciutadania: “malgrat les ganes, la il·lusió i l’energia que semblaven inesgotables, la realitat m’ha fet adonar que per molt que ho desitgés, el fet de treballar 40 hores en un lloc i 20 o 30 en un altre, sumat a les meves obligacions familiars és quelcom assumible durant un temps, però en cap cas durant quatre anys. De fet, jo no ho volia veure fins que la meva salut se n’ha començat a ressentir. Diuen que el cos és savi, i en aquest cas, el meu cos ho ha estat més que jo (potser perquè per compromís o per responsabilitat no me’n volia adonar), i vista la situació, molt a contracor, m’he vist obligada a prendre la decisió de deixar l’acta de regidora”, lamenta.

Armengou fa una valoració positiva del seu pas per l’Ajuntament de Berga i agraeix el tracte rebut per part dels treballadors i treballadores del consistori: “si que m’agradaria dir que estic contenta dels avenços que hem pogut fer en matèria de personal durant el transcurs d’aquest any i no vull acomiadar-me sense agrair a totes les treballadores i treballadors d’aquest Ajuntament la seva actitud: la seva calurosa benvinguda quan vam arribar, la predisposició a posar el comptador a zero, i la confiança que han dipositat en nosaltres. La seva paciència, la seva col·laboració i la seva capacitat d’entendre i posar-se al lloc de l’altre. La seva implicació en la feina i per tirar coses endavant. És d’agrair, sincerament”, afirma.

La renúncia a l’acta de regidora que ja ha estat presentada es farà efectiva un cop se’n doni compte al proper Ple de la Corporació, passant d’aquesta manera a dependre de la Junta Electoral, i a l’espera que aquesta faci arribar la credencial corresponent per tal que el nou regidor entrant pugui pendre posessió i es pugui fer la redistribució del nou cartipàs. En aquest cas es preveu que la persona a substituir la regidora sortint sigui el següent de la llista, Eloi Escútia, tot i que per motius laborals encara no es pot confirmar. Així, tan bon punt estigui tancat el nom de la nova persona que entrarà, es donarà a conèixer i es farà la pertinent atenció als mitjans de comunicació.