L´Agència posa en marxa la cinquena edició del programa «No estiguis parat. Mou-te!» que pretén mantenir actives a les persones que estan a l´atur, combatent els efectes de la inactivitat perllongada a través de la promoció de l´activitat física i la pràctica esportiva.

Des de la posada en marxa d´aquesta iniciativa l´any 2012, ha hi han participat un total de 124 persones (67 homes i 57 dones).

Fonts de l'Agència han exposat que «l'activitat física i la pràctica esportiva estimula valors com l'esforç, la disciplina, la perseverança, l'autoconfiança, l'autocontrol, el treball en equip, l'orientació a resultats, el respecte als altres, l'esperit de superació davant les dificultats, la socialització essent el treball de tots aquests valors una estratègia per afavorir el manteniment de totes aquestes competències "imprescindibles" per la cerca de feina».

Enguany, es mantindran la varietat d´activitats físiques i disciplines esportives que els permeten provar, conèixer i practicar, en molts casos, noves pels propis participants. A més a més, la pràctica esportiva permet comprovar el propi estat físic i de salut, i descobrir els beneficis de la seva pràctica.

El programa «No estiguis parat. Mou-te!« s´iniciarà el 12 de setembre i finalitzarà el 16 de desembre; i durant dos cops per setmana, les persones aturades podran participar de forma gratuïta, en les activitats i tallers que es realitzaran als municipis de Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet i Puig-reig de forma itinerant.

Les persones interessades en participar-hi podran realitzar la inscripció a l´Agència de Desenvolupament del Berguedà.

«No estiguis parat. Mou-te» és un projecte impulsat per l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de l´Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.