L’Associació de la Patum infantil ha donat el seu vist i plau perquè els dos salts extraordinaris de la festa que s’ha previst fer amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt se celebrin el dijous 1 de setembre en comptes del dia 8 , diada de la Gala de Queralt i jornada en què es clouran els actes de la Coronació.

Els membres de l’associació s'han reunit aquesta tarda de dissabte i han debatut de forma assembleària com tenen per costum fer, el canvi de data. La votació ha estat favorable a l’opció del dia 1 de setembre sempre que els músics confirmin que els va bé tocar aquesta data i es doni llum verda al pla de seguretat que ha de preveure les dotacions de policies i de serveis mèdics que han de ser-hi presents segons ha explicat a Regió7 Sergi Montaner, president de l'entitat. També falta acabar de parlar-ne amb els pares de les criatures que protagonitzaran els salts.

Tal i com ja va informar aquest diari, els motius de seguretat i també de la complexitat logística han fet que finalment s’hagi descartat fer la Patum infantil extraordinària del Centenari (dos salts sense plens) a Queralt el dia de la Gala, el 8 de setembre d’enguany. La gentada que va pujar-hi en la festa dels aniversaris dels gegants aquest any va fer veure als cuidadors de la Patum infantil que l’espai no tenia suficient cabuda. I va fer aflorar dificultats com la complexitat logística que suposa desplaçar en bus els 75 infants que faran els salts fins al santuari a més els problemes d’accesibilitat per les barreres arquitectòniques.