Aquest agost, Casserres ha quedat sense metge al consultori mèdic perquè la Generalitat no ha cobert les vacances del doctor que hi treballa habitualment. A més, la població ha estrenat l'agost sense servei de Correus perquè aquest organisme tampoc ha cobert les vacances d'estiu del carter que presta el servei tot l'any.

L'alcalde, Josep Colillas, va explicar que, malgrat que han mogut cel i terra parlant amb responsables del Servei Català de la Salut nacionals, territorials i també de la delegació de la Catalunya Central, "ens han dit que és impossible cobrir aquesta plaça a l'agost". Així, els usuaris de Casserres que s'hagin de visitar han de desplaçar-se fins al CAP de Puig-reig, a 6 quilòmetres de distància. "Demanen un servei bàsic, i més per una població de 1.600 habitants amb molta gent gran", va indicar l'alcalde. "Entenem la situació de la sanitat pública, però creiem que almenys un o dos dies a la setmana hauríem de tenir metge. Hi tenim dret. Els impostos els tenim de primera, i els serveis, tercermundistes", es va exclamar el batlle. Se sent impotent perquè diu que malgrat totes les gestions en tots els àmbits que han fet per reclamar que hi hagi un substitut del metge i evitar així que els veïns hagin de desplaçar-se a fora del municipi per visitar-se, "la Generalitat ens ha dit que no podien cobrir la plaça perquè hi ha mancança de personal. Ens han atès molt bé però no ens han donat solucions". Colillas va dir que al setembre ja hi haurà substitut, malgrat que el metge titular començarà aleshores un permís de paternitat.

El del consultori mèdic no és l'únic servei que no té el seu titular. Correus també tanca a l'agost per vacances. El carter titular gaudeix del seu descans, però Correus no hi ha aportat cap substitut, tal com informa un full penjat a la persiana del local. Si algú vol el seu correu postal, l'ha d'anar a buscar a l'oficina de Puig-reig.

En aquest cas, les gestions del govern local podrien donar resultats en els propers dies. L'alcalde va explicar que "ens han dit que la setmana que ve hi haurà un substitut". El consistori ha hagut de cedir un local al passatge Cardona per oferir el servei. I és que les places de carters rurals comporten que qui presta el servei hagi de posar-hi el local. En aquest cas, i només per a l'agost, el consistori cedeix aquest immoble.

Per la seva banda, el grup de CiU a l'oposició a Casserres ha iniciat una recollida de signatures per protestar per la mancança d'aquestes dos serveis. El seu portaveu, Jordi Selga, lamenta que el poble no tingui metge i tampoc servei de Correus a l'agost. Va dir que "és inadmissible".