Habitualment, al centre de Berga no hi ha serps d'un metre de llargada. Però això és el que hi va trobar, aquest diumenge al migdia, Antonio Prieto. Va explicar a Regió7 que es dirigia cap a les piscines municipals del Tossalet. Va decidir anar-hi travessant el parc de les Aubes, al barri de la Font del Ros, perquè hi havia ombra. Quan caminava va veure un rèptil que estava a la zona enjardinada del parc, a l'alçada de l'estanyol i a tocar de la carretera de Sant Fruitós, prop d'una rotonda.

Antonio Prieto va decidir immortalitzar l'ofidi i el va gravar. Posteriorment, va penjar l'enregistrament al Facebook, on va superar les 1.600 reproduccions. Prieto va explicar que havia buscat per Internet quina mena de serp era, i pensa que es tracta d'una pitó, "una espècie no verinosa", va dir.

Així, com que va considerar que la bèstia no constituïa una amenaça, no va avisar els serveis d'emergències i la va deixar tranquil·la. Després d'observar-la, Prieto va marxar cap a la piscina, i la serp es va quedar allà on l'havia trobat. Ahir al migdia, el parc de les Aubes no estava gaire transitat, va explicat. D'altra banda, anit, ni els Bombers ni la Policia Local tenien coneixement de la presència d'una serp al parc esmentat.