Aquesta Patum extraordinària que es farà dins els actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt també ha volgut oferir un espai accessible a aquelles persones que tenen una mobilitat reduïda. L´Ajuntament de Berga, a través de l´Oficina d´Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà, i el Patronat Municipal de la Patum posen a disposició una zona habilitada per a persones amb mobilitat reduïda reconeguda amb el certificat de discapacitat corresponent o barem de tercera persona, les persones amb certificat de discapacitat superiors al 65% i també per a les persones més grans de 75 anys.

Fonts municipals han informat que s'hi han inscrit gairebé 50 persones.

En aquesta Patum especial que es farà el dissabte 3 de setembre hi participaran una cinquantena de persones, entre la Patum de lluïment i la Patum Completa.

Fonts municipals han informat que el dispositiu de La Patum accessible no es podria organitzar sense la col?laboració de la Creu Roja, que garanteix el voluntariat en els diferents salts, tots ells i elles coordinats per una persona experta que està en constant comunicació amb els preventius i els diversos cossos de seguretat. També es compta amb la col·laboració dels diferents cossos de seguretat.