Aquest dimarts ha estat el dia que la imatge de la Mare de Déu de Queralt ha visitat més pobles en el seu passeig pel Berguedà. Després de passar per Vilada, Montclar i Casserres a la tarda ha estat el torn de Gironella. La vila del baix Berguedà ha acollit a la verge amb una gran festa al carrer amb música gràcies a la implicació del teixit associatiu i dels veïns. A les 5 de la tarda el cotxe que trasllada a la imatge ha arribat a davant de la residència Sant Roc on ha estat rebuda per l'alcalde, David Font juntament amb la resta de regidors del consistori i el rector Lluís Ruiz i també pels responsables de la Fundació Residència Sant Roc. També l'esperaven una multitud de veïns que han arrancat a aplaudiments amb la seva presència. Amb la música de l'Ave Maria de Shubert, interpretada per Martí Pons i Olga Núñez, la imatge ha entrat a l'interior de la capella de la residència on s'ha fet una pregària amb la presència de molts dels avis del centre que han fet ofrenes a la verge.

La comitiva s'ha traslladat, després, cap al barri vell amb la imatge de la mare de Déu portada a peu pels veïns que han volgut, segons els torns que s'han distribuït amb previsió, amb l'ajuda dels capitans de Queralt. La comitiva multitudinària ha pujat pel Pont Vell, engalanat per a l'ocasió, fins arribar a la plaça del Blat de Moro on Àngels Boix amb l'acordió i Maria Antònia Pujol a la tenora han interpretat diverses peces tradicionals, entre elles la sardana Les Aromes de Queralt. La comitiva ha continuat enfilant fins arriba a la plaça de la Vila on ha estat rebuda pels gegants de Gironella. A continuació, els veïns s'han fet una fotografia de grup amb la imatge per acabar la passejada a la plaça de l'Església. La imatge ha entrar al temple mentre sonava l'Himne de la Coronoació de Queralt interpretat per la Coral Estel. El rector, Lluís Ruiz, acompanyat del capellà custodi de Queralt, Ramon Barniol, ha donat la benvinguda a la Mare de Déu i ha volgut agrair al consistori i a totes les entitats i veïns que han rebut a la imatge, la bona predisposició perquè la Mare de Déu fes estada a Gironella.

Després de la missa, la Mare de Déu de Queralt ha sortit de l'església portada per l'alcalde David Font, el rector Lluís Ruiz, i la resta de regidors del consistori que hi han assistit. La imatge s'ha dirigit posteriorment cap a Puig-reig, per continuar el seu particular tour pel Berguedà.